The crow and the enchanted fort

The Crow and the Enchanted Fort 10 C1 Одејќи од училиште, гледате огромна врана која ви го краде телефонот! Трчајќи по него, го наоѓате вашиот телефон на чуден камен. Кога …

Be safe on the road

Be Safe On the Road 15 A2-B1 The game takes place in a driving school where a teacher, Professor John, is having theory classes to teach some rules to be …

Let’s make a pizza

Let’s Make a Pizza 15-30 A2-B1 Марио и Џон се двајца студенти на универзитет во Рим. Тие живеат заедно додека ги посетуваат нивните академски курсеви, па споделуваат многу во овој …

Tales of Babelithia

Tales of Babelithia 20 A2-B1 Штотуку пристигнавте во фантастичен свет наречен Бабелитија кој се карактеризира со различни биоми и каде што ќе сретнете различни ликови. На раскрсницата на овие разновидни …

The Shipwreck

The Shipwreck 20 A2-B1 Случајно сте во многу необична ситуација: заглавени сте на пуст остров! Што ќе правиш? Се разбира, вашата прва цел е да преживеете, затоа треба да го …

What’s in a name

What’s In a name? 10-15 A2-B1 Ромео и Јулија се деца на две многу важни семејства во градот Верона, северна Италија. Двете семејства се во спор со години кога Ромео …

Wired

Wired 60 B2 Играта е сместена во иднината, во марсовска колонија и дистописки политички режим. Конзорциум од корпорации служи како светска влада. Опозицијата, автономистите се борат за подемократски режим. Аполо, …

Wanderer’s Memories

Wanderer’s Memories 5 A2 Треба да шетате низ картата обидувајќи се да пронајдете предмети и да отидете до урнатините и да го користите копчето што го има името на вашата …

Vocab is You

Vocab is You 20 A1 Завршете ги сите 10 нивоа на играта со поместување на вашиот карактер или ставките на играта за да постигнете победа! Како можете да го направите …

V0c’s Journey 3 – The Departure

V0c’s Journey 3 – The departure 20 B2 V0c е вонземјанин со мисија: да го истражува и проучува човечкиот свет. По слетувањето на Земјата и истражувањето на градот, стекнувањето пријатели …