Tales of Babelithia

Tales of Babelithia

20

A2-B1

Штотуку пристигнавте во фантастичен свет наречен Бабелитија кој се карактеризира со различни биоми и каде што ќе сретнете различни ликови. На раскрсницата на овие разновидни биоми се наоѓа Касора, село основано од група пионери кои бараат засолниште од опасностите на Бабелитија. Селаните се вредна и издржлива заедница, вешти во разни занаети и магии. Селото е заштитено со древен штит, бариера од магична енергија преправена како шума со обичен изглед, која ги држи настрана повеќето чудовишта. Меѓутоа, бариерата слабее со текот на времето, барајќи од селаните периодично да се впуштаат во потраги за собирање магични артефакти за да ја зајакнат или да се борат со чудовиштето што може да пристигне.

 

Вашата цел е да го истражите светот што ве опкружува и да ја дадете вашата помош на секој кој можеби ќе му треба.

Кога ќе се отвори играта, од вас се бара да ја изберете тежината: колку потешко ќе одите, најмалку ќе имате време да ја завршите играта.

Дејството се одвива во природен амбиент; следејќи ја патеката, ќе сретнете неколку ликови чии инструкции ќе ве водат низ решението за играта.

 

игра

Водич за играч

Педагошка низа