The Shipwreck

The Shipwreck

20

A2-B1

Случајно сте во многу необична ситуација: заглавени сте на пуст остров! Што ќе правиш? Се разбира, вашата прва цел е да преживеете, затоа треба да го истражувате светот околу вас барајќи храна и/или предмети и материјали и да ги соберете за да си изградите засолниште: не го знаете местото, може да биде населено со дивјаци или диви суштества, затоа ви треба заштита.

Откако ќе ја изградите куќата, започнува вашиот нов живот на островот. Но, надежта за спас никогаш не ве напушта, се разбира! Ова бара бистар ум, па имате идеја да продолжите да функционира: дневник!

Само откако ќе го завршите, ќе дојде брод за вашето конечно спасување. Но, животот никогаш не е лесен, затоа мора да го заслужите вашето спасување… Среќно!

Кога ќе се отвори играта, ќе прочитате краток вовед кој ви помага да се нурнете во ситуацијата и да продолжите понатаму.

 

игра

Водич за играч

Педагошка низа