What’s in a name

What's In a name?

10-15

A2-B1

Ромео и Јулија се деца на две многу важни семејства во градот Верона, северна Италија. Двете семејства се во спор со години кога Ромео и Јулија се среќаваат на маскиран бал и очајно се заљубуваат еден во друг, без да знаат дека потекнуваат од непријателските семејства. По топката, Ромео сака повторно да се сретне со Џулиета, па му требаат инструкции да стигне до неа. Откако дознал каде живее, тој оди во нејзиниот дом, каде што се случува познатата „Сцена на балконот“.

Играта има две главни цели: прво играчот треба да ги разбере насоките што му се дадени, за да го пронајде Жилие; тогаш тој/таа треба да ги погоди одговорите на Ромео до Јулија за да го заврши дијалогот.

 

игра

Водич за играч

Педагошка низа