Wired

Wired

60

B2

Играта е сместена во иднината, во марсовска колонија и дистописки политички режим. Конзорциум од корпорации служи како светска влада. Опозицијата, автономистите се борат за подемократски режим.

Аполо, забавна компанија и член на Конзорциумот, започнува војна поради суровите закони и политички напади неодамна и ненадејно воведени од водачот на конзорциумот.

Шпионската агенција, чија улога е одржување на мирот, се обидува да ја разбере и разоружа оваа ситуација.

Водењето започнува со вознемирување и цензура на социјалните мрежи на човекот кој истражува потенцијална проневера на пари од страна на водачот на конзорциумот.

игра

Водич за играч

Педагошка низа