Let’s make a pizza

Let's Make a Pizza

15-30

A2-B1

Марио и Џон се двајца студенти на универзитет во Рим. Тие живеат заедно додека ги посетуваат нивните академски курсеви, па споделуваат многу во овој период! Играта те носи во еден од нивните денови, ти си Џон! Се чини дека се навикнувате на италијанските навики за готвење и би сакале да пробате нешто типично италијанско за вечера, па вие двајца одлучите да направите пица! Одиш во кујната каде една убава жена, асистент во кујна, вели дека немаш состојки, па мораш да пазариш. Потоа, еден стар, мудар готвач ги наведува сите состојки за пицата; земаш пари и одиш на блискиот пазар. Но, се чини дека ова не е безбедно место…така, за да ги добиете сите состојки што ви се потребни, ќе мора да избегнувате непријатни состаноци додека се движите од една тезга на друга…кога ќе ги имате сите состојки, вратете се во вашата кујна , каде што ќе најдете некој кој ќе ви помогне да го добиете најдоброто тесто досега!

 

Вашата цел е прво да комуницирате со луѓето во кујната, а потоа да најдете пари за да пазарувате и да ги купите состојките што ви се потребни. После тоа, можете да се вратите во кујната и да ја подготвите вашата прекрасна вечера!

игра

Водич за играч

Педагошка низа