Be safe on the road

Be Safe On the Road 15 A2-B1 The game takes place in a driving school where a teacher, Professor John, is having theory classes to teach some rules to be …

Let’s make a pizza

Let’s Make a Pizza 15-30 A2-B1 Марио и Џон се двајца студенти на универзитет во Рим. Тие живеат заедно додека ги посетуваат нивните академски курсеви, па споделуваат многу во овој …

Tales of Babelithia

Tales of Babelithia 20 A2-B1 Штотуку пристигнавте во фантастичен свет наречен Бабелитија кој се карактеризира со различни биоми и каде што ќе сретнете различни ликови. На раскрсницата на овие разновидни …

The Shipwreck

The Shipwreck 20 A2-B1 Случајно сте во многу необична ситуација: заглавени сте на пуст остров! Што ќе правиш? Се разбира, вашата прва цел е да преживеете, затоа треба да го …

What’s in a name

What’s In a name? 10-15 A2-B1 Ромео и Јулија се деца на две многу важни семејства во градот Верона, северна Италија. Двете семејства се во спор со години кога Ромео …

V0c’s Journey 2 – The letter

V0c’s Journey 2 – The Letter 20 B1 V0c е вонземјанин со мисија: да истражува и проучува луѓе. Слетуваат на Земјата и наоѓаат писмо напишано од вонземјанин за човек. Тие …

The World of Grammaria

The World of Grammaria 15 A2-B1 Во „Светот на Грамарија“, играте црвен лик што се движи од платформа на платформа за да пронајде зборови. Соберете зборови по правилен редослед и …

The Hunter

The Hunter 60 B1-B2 Гидеон е ловец на чудовишта кој се стреми да биде најголемиот херој што некогаш живеел. За да ги исполни своите соништа, тој се стреми да го …

The Engineering Planet

The Engineering Planet 10 A2-B1 Се будите на чудна планета. Лик кој изгледа дека е уметник разговара со тебе и објаснува дека и двајцата одевте на Земјата со неговиот вселенски …

The Detective

The Dectective 30 B1 Вие сте детектив кој е повикан да реши убиство во мирна населба. Вашите колеги веруваат дека жртвата била убиена во несреќа од разбојник, но други индиции …