Erasmus Integration

Erasmus Integration

30

B1-B2

Темата на приказната е: дали е во ред да излегуваш и да се забавуваш за време на студирањето?

Алекс најпрво наоѓа некој како нив во Улф. Улф е срамежлив студент кој е малку вознемирен и сака да учи и избегнува забави. Но, кога Алекс открива дека имаат дислексија, Улф одбива да биде нивен партнер во студијата, бидејќи се плаши дека тоа ќе влијае на неговите белези.

Алекс потоа решава да оди на студентска забава за да се опушти, да им го расчисти умот и да најде нов партнер за учење. Сепак, наскоро ќе сфатат дека е доцна и дека ќе бидат принудени да работат со Улф. Затоа, тие треба да се обидат да направат работите да функционираат со Улф.

Со правилен избор на дијалог, играчот може да го натера Улф да доаѓа на забави и повторно да го претвори во пријател.

За да го направат тоа, треба да го разберат, што го тера и да скршат неколку негови лажни верувања.

Ќе биде корисна помошта од другите ликови, а неопходна е довербата на вистинските совети.

 

игра

Водич за играч

Педагошка низа