D-ESL - Digital: English as a Second Language
Deși este foarte importantă, învățarea limbii engleze nu se realizează în mod eficient.
Învățarea limbii engleze în spațiul European este foarte importantă din perspectiva unității, înțelegerii interculturale, angajabilității și mobilității.
Doar 42% dintre elevi ating un nivel independent de competență în prima și a doua limbă străină studiată (Sondajul European privind Competențele Lingvistice, 2015), fapt care poate fi parțial explicat prin lipsa motivației și implicării.
Nivelul nesatisfăcător al elevilor ar putea fi explicat și prin absența materialului adaptat pentru elevii cu cerințe specifice, cum ar fi cei cu Tulburări Specifice de Învățare (TSI).
Elevii cu Tulburări Specifice de Învățare trebuie ajutați mai mult.
Asociația Europeană a Dislexicilor (AED, 2021) estimează că 9-12% din populația europeană prezintă una sau mai multe dificultăți în învățare. Mai mult decât atât, se preconizează că cererile multilingvistice ale Uniunii Europene declanșează dificultăți pentru elevii cu TSI. Aceștia au nevoie mai mare de sprijin în achiziția și învățarea limbilor moderne decât elevii fără astfel de cerințe educaționale.
Obiectivul nostru
Proiectul nostru își propune să ajute profesorii să adopte instrumente și practici inovatoare, cum ar fi crearea și utilizarea de jocuri video incluzive pentru ora de curs, cu scopul de a crește motivația, implicarea și participarea tuturor elevilor, inclusiv a celor cu TSI.
Crearea jocurilor digitale a devenit mult mai ușoară
În zilele noastre, este posibilă crearea jocurilor cu instrumente fără cod, accesibile, cum ar fi Genial.ly, RPGmakerV, Flowlab sau chiar PowerPoint. Oferim jocuri și conținut pedagogic care ajută la creșterea motivației elevilor prin învățare non-formală și experiențială. Acestea sunt construite în jurul unor obiective specifice de învățare pentru a-i ghida pe elevi către performanță.
Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.
Project number: 2021-1-BE01-KA220-SCH-000027783