Murder in the Manor

Murder In The Manor

45

B1

Приказната е сместена во наше време. Богатата актерка, Амелија Меколен, организира фантастична забава во нејзиниот Манор, каде што моментално е изложена нејзината уметничка колекција. Во една од собите за време на забавата е откриено мртво тело. Повикана е полиција и се замолуваат сите гости да останат до крајот на вечерта. Ниту еден гостин не ја напуштил забавата, поради што постои веројатност дека убиецот се уште е таму…

игра

Водич за играч

Педагошка низа