Literator

Literator

20

B1-B2

Како што минува времето, некои книги, кои некогаш се сметаа за класици на американски или
Британската литература падна во заборав.

Голема компанија наречена ФАГМА, стави нов производ. Наречен на
„мета црква на умот“, тоа е и метаверс и социјални медиуми, директно
вклучен во нервниот систем на корисникот.

Како што производот се лансира, се случува натприроден феномен: верувања
и имагинарни суштества (како што се книжевните ликови…) навлегуваат во
материјален свет!

Сега без цел, некои од ликовите во книгите зазедоа
физичка форма. Бидејќи се бесни поради тоа што ќе бидат игнорирани, тие се закануваат на
многу рамнотежа на нашиот свет!

Вооружени со волшебна книга која може да привлече литературни концепти и актерска екипа
ги врати во нематеријалното, играчот ќе мора да го врати секој лик
на одмор. Не користење физичко насилство, туку познавање на литературата.

 

игра

Водич за играч

Педагошка низа