ПРАВНИ ИНФОРМАЦИИ И ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ

ОБЈАВУВАЊЕ НА ВЕБ СТРАНА

Веб страната https://d-esl.eu (во натамошниот текст “веб- страница”) е изработена од следната компанија:
Logopsycom SCS

Chemin de la Vallière 20

7000 Mons, Belgium

logopsycom@gmail.com

Број на компанијата: 0508 686 212

VAT number: BE0508.686.212

 

„Дигиталниот: Англиски како втор јазик“ (2021-1-BE01-KA220-SCH-000027783) е Еразмус+  проект создаден од неколку европски партнери.

Овој проект е финансиран со поддршка од Европската комисија. Оваа комуникација ги одразува само гледиштата на авторот и Комисијата не може да биде одговорна за каква било употреба на информациите содржани во неа.

 

СОЗДАВАЊЕ СОДРЖИНИ НА ВЕБ-САЈТОТ

Директор за објавување и менаџер за содржина на веб-страницата:

 

Alice Godayol

YuzuPulse SARL

134 rue des templiers

59000 Lille, France

Info [at] yuzupulse.eu

 

Дизајн и развој на веб-страница: YuzuPulse SARL

 

ВЕБ ХОСТ

Веб-страницата е хостирана од:


OVH – SAS with share capital of 10 069 020 €
2 rue Kellermann
59100 Roubaix, France
RCS Lille Métropole 424 761 419 00045 – Code APE 2620Z
N° TVA: FR 22 424 761 419

 

ПРАВАТА НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОПСТВЕНОСТ

Сите содржини се дистрибуирани под лиценца Криејтив комонс: Наведи извор – Некомерцијално – ShareAlike 4.0 International

CC BY-NC-SA 4.0

Освен ако не е поинаку наведено, можете слободно да:

  • Споделите — копирајте го и редистрибуирајте го материјалот во кој било медиум или формат
  • Прилагодете се – ремиксирајте, трансформирајте и надоградете го материјалот

Давателот на лиценцата не може да ги отповика овие слободи се додека ги следи условите на лиценцата.

Под следните термини:

  • Наведи извор – Мора да дадете соодветна заслуга, да обезбедите врска до лиценцата и да наведете дали се направени промени. Може да го сторите тоа на кој било разумен начин, но не на кој било начин што сугерира дека давачот на лиценцата ве поддржува вас или вашата употреба.
  • Некомерцијално – не смеете да го користите материјалот за комерцијални цели.
  • ShareAlike – Ако ремиксирате, трансформирате или го надградувате материјалот, мора да ги дистрибуирате вашите придонеси под истата лиценца како и оригиналот.

 

ХИПЕРЛИНКОВИ

Веб-страницата може да содржи хиперврски кои водат до други веб-локации, објавени и управувани од трети страни, а не од издавачот. Издавачот нема да биде одговорен директно или индиректно доколку овие веб-локации на трети страни не ги почитуваат законските одредби. За хиперврските до веб-страницата е потребно претходно писмено овластување од издавачот.

 

СОБИРАЊЕ НА ПОДАТОЦИ

Информациите собрани на веб-страницата главно се користат од страна на Издавачот за управување со односите со употребата на веб-страницата. Анонимната статистика за користење се испраќа до европските власти.

Може да го искористите правото на пристап, прашања, менување и бришење на информациите што се однесуваат на вас во секое време со контактирање на издавачот, или преку веб-страницата или преку е-пошта до info [at] yuzupulse.eu

Собраните информации може да се пренесат на другите членови на конзорциумот. Можете да се спротивставите на овој пренос на информации со изразување на вашето несогласување преку гореспоменатиот контакт канал. Во случај на прекршување на законските или статутарните одредби, оваа информација може да се пренесе до правните органи доколку се поднесе изразено и оправдано барање. Доколку се потребни некои детали за да може да се пристапи до одредени функционалности на страницата, Издавачот ќе ја посочи нивната задолжителна природа во фазата на внесување информации.

Во случај на проблем, ако издавачот не може да одговори на вашето прашање, можете да контактирате со белгиската управа за заштита на податоци (https://www.autoriteprotectiondonnees.be/).

 

КОЛАЧИЊА

Оваа веб-локација користи различни колачиња за да ја подобри интерактивноста на страницата и нашите услуги. Колачињата на оваа веб-локација неопходни за функционирањето на веб-локацијата: овие колачиња овозможуваат страницата да функционира оптимално. Може да се спротивставите и да ги избришете користејќи ги поставките на прелистувачот, но сепак вашето корисничко искуство може да биде деградирано.

Име на колачето

Цел

Време за складирање

CookiePreferences-d-esl.eu

Запомнете ги вашите параметри за колачиња

12 месеци

Pll-language

Запомнете го јазикот што го избравте за оваа веб локација

12 месеци

Овие функции користат колачиња од трета страна поставени директно од овие услуги.

Кога за првпат ќе ја посетите https://d-esl.eu, банер со поставки за колачиња ве информира за присуството на овие колачиња и ве поканува да го наведете вашиот избор. Овие колачиња се поднесуваат само ако ги прифатите. Можете во секое време да се информирате и да ги поставите вашите колачиња да ги прифатат или отфрлат со одење на банерот „преференци за колачиња“ на крајот на секоја страница. Можете да ја наведете вашата желба на глобално ниво за веб-локацијата.