Fake News

Fake News

30

B2

Играта е сместена во имагинарен мал град на работ на граѓанска војна. Политичките поделби ги загрева локалната социјална мрежа наречена „Вистиност“.

Луѓето се поделени по прашањето за изградба на трговски центар.

Актуелната влада сака да ја спречи оваа градба бидејќи експертите и научниците предупредуваат за потенцијални опасности и штети на екосистемот. Играчот ја игра Алиса Новак, новинарка која ќе ја прикрие ситуацијата.

игра

Водич за играчи

Педагошка низа